Софийският градски съд даде ход на делото срещу 35-годишния Георги Семерджиев,

...
Софийският градски съд даде ход на делото срещу 35-годишния Георги Семерджиев,
Коментари Харесай

Над 1,2 млн. лв. кръвнина искат от Семерджиев роднини на заг...

Софийският градски съд даде ход на делото против 35-годишния Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката на 5 юли на бул. " Черни връх ", при която починаха 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович.

Бившият футболидст е обвиняем за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на случая, като е минал и на червен светофар. Това демонстрира експертиза, направена по отношение на следствието.

На разпоредителното съвещание стана ясно, че роднините на починалите и потърпевшите при случая желаят общо 1 250 000 лв. компенсации.

Адвокатите на обвиняемия поискаха връщане на обвиняването на прокуратурата поради позволени нарушавания в обвинителния акт, което нарушавало правото на отбрана на Семерджиев. Съдът обаче не се съгласи.

Първите очевидци ще бъдат разпитани идващия понеделник, като измежду тях ще бъде и полицайката Симона Радева, която след тежката злополука беше отстранена от служба.

На съвещанието участва и майката на Хариет Стефанович - Диана.

" Нищо не желая да му кажа на Георги Семерджиев. Неговите близки не са се свързвали с мен. Все още не съм доста добре. Ще пристигам и отсега нататък. Исках да го видя. Мисля, че е безсърдечен. Вярвам, че ще има отмъщение. Аз съм мощно набожен човек. Рано е да кажа какво ще е справедливото наказване ", съобщи тя пред публицистите, представена от " 24 часа ".

Делото против Георги Семерджиев е 23 тома, разпитани са близо 80 очевидци, направени са редица експертизи от 24 движимости лица.
Снимка: БТА
По данните в обвинителния акт, на 17-ата секунда от злополуката Семерджиев е излязъл от автомобила си и е избягал, като се е укрил в дома си. В колата му са открити 0.65 грама метаамфетамин. Той е карал със 116 км/ч над позволената скорост от 50 км/ч. Открита е ДНК от жертвите по облеклата му.

Установено е, че до случая се е стигнало, откакто Семерджиев се е блъснал напряко в таксиметров автомобил, пробвайки да избегне конфликт с него. След това той удря едната пешеходка, автомобилът се удря в мантинелата и в надземния асансьор, разцепва се на две елементи, като предната продължава и блъска втората жертва.

Вътрешната инспекция в Министерство на вътрешните работи откри, че трима началници на районни ръководства и някогашен началник на бранш " Пътна полиция " са осигурявали " полицейски чадър " над Георги Семерджиев. Също по този начин са формирани 44 дисциплинарни производства против служители на реда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР